And the new winner is….

Sista skolan för terminen var Fristadskolan utanför Borås där hela årskurs nio fick sätta sig att skriva spokenword under tre lektioner. Dessutom provade vi på hur en bra publik betér sig samt drog igenom grunderna för att handskas med sin rampfeber. När det var gjort var det dags för Poetry Slam, och det är nu det blir intressant.

Jag måste säga att det var en fantastisk avslutning på året för mig, så många intelligenta, skarpa, känsliga, roliga och välskrivna texter i ett och samma Slam är sällsynt. Jag vill bara tacka Fristad för den fina upplevelsen ni gav mig. Tack för det intensiva kroppsspråket i ”tre stadier av en moders besvikelse”. Tack för texten om ilskan som drivkraft. Tack så hemskt mycket om den viktiga texten en utsatt flicka som dessutom var på rim, extra tack för den. Tack för den snodda dikten. Tack för texten om att skriva en text som till sist handlade om meningslöshet och blev riktigt filosofisk. Tack för den paranoida rädslan som inte vågade svara i telefon. Tack Borgstenas nya nationalsång. Tack för texten om när rädslan borde stoppat dumheten.

Dessutom ett megatack till vinnaren Rikard som här skall få presentera sig själv med intervju och segrande text. För er som missade själva framförande, ni missade ett komiskt geni. Det gjorde ni minsann. Det var mycket roligt att se hur en så kort text kan räcka så länge, spokenword med mycket fokus på spoken. Jag presenterar nu vinnaren av Fristadskolans första årliga Poetry Slam!

 

Mobilsvar till dumheten.
PIIIIIP! Spela in din nya hälsningsfras efter tonen. PIIIIP!
Var det efter pipet jag skulle säga sakerna på lappen Karin!? Okej. Lappen. Tala om vem du är. Okej. Hej! Mitt namn är… dumheten? Ja.. och jag är 5.. 25 år gammal. Jag är 130..170 meter lång och jag… Vadå inte så? Skulle jag inte tala om vem jag är? Aha! Man ska säga vem dom kommit till bara! Hej du har kommit till dumheten. Vänta nu? Dom har väl inte kommit hit? Karin har nån kommit hit!? Karin? Nej jag tänkte väl de! Varför säger man så då? Aja. Okej. Vad är nästa grej på lappen? Varför jag inte kan ta samtalet. De ska la dom inte lägga sig i! Det är min ensak!!! Jag kan inte ta ditt samtal för att jag inte kan ta ditt samtal. Godnatt och glad midsommar. Är de klart nu Karin? Karin? KARIN!?

/Rikard, Fristadskolan.