I remember Bjärred

Så, här sitter jag i Åbo, Finland och tänker på Skåne. Så kan det vara. Jag tänker på alla fantastiska texter som sammanlagt sju klasser jobbade med under drygt en vecka. Jag tänker på två väldigt olika men mycket roliga Poetry Slam.

På Bjärehovskolan tävlade tio elever. Det innebär att tio modiga tävlingspoeter gick upp och läste sin dikt inför ungefär hundratrettio elever och lärare. Upp på en hög scen gick de och snackade i en läskig mikrofon gjorde de och framförde jättebra dikter gjorde de också. I finalduell hamnade en allvarlig text om krig och fred samt en mer humoristisk dikt om en kall Karlskronabo, i det här fallet vann humorn.

På Rutsborgskolan satt sextio personer i en varm musiksal och lyssnade på tio elever som gick upp under jubelapplåder för att framföra långa, korta, roliga, sorgliga, sjungande och viskande texter. På publikens begäran körde vi en finalomgång med tre poeter och det bjöds på prima smakprov av upprepningar och fri text. Här vann allvaret, en tung men vacker text om den krassa verkligheten.

Eftersom jag inte vet vem som vill stå med namn och vem som vill vara anonym så låter jag bara texterna presentera eleverna. Om jag nu på min iPad och skruttig uppkoppling lyckas räkna ut hur en gör det här. Om allt går väl kommer du att kunna se texterna här nedan. Om inte så fixar jag det på svensk mark om några dagar, då tänker jag sitta i Borås och skriva om Finland. Hej så länge!

5 minuter senare

(hmmmm, tydligen kan jag bara ladda upp bilderna från Bjärehovsskolan just nu, så vi börjar med dem.)

IMG_1963.JPG

IMG_1964.JPG