#språkbråk

 

Språk är konsten att flytta bilder mellan hjärnor.

Foto: Tobias WalkaJag skrev en dikt som heter ”Spraaket”. Den utvecklades och blev föreläsningen #språkbråk. Stand up, föredrag och poesi blandas när vi får bekanta oss med vår gemensamma språkliga bakgrund och språkets eventuella framtid. Det är underhållande undervisning s.k. infotainment full av humor, poesi, hårda fakta, spekulationer, spokenword och starka åsikter.

Under en energisk timma  ska vi hinna med en crash course i västgötska, ett försvarstal för fula ord, svenskifieringar av internetbegrepp samt vikten av att rekleijma the swinglish. Dessutom kommer du att få en genomgång i vad ett språk över huvud taget är. Språkbråk är en föreläsning om språkets uppgift och utveckling. Vi utreder vad som har hänt med kommunikation genom tiden. Vad har ny informationsteknik gjort med språkreglerna och hur viktiga är de egentligen? Kan ditt sätt att använda språket stå i vägen för din kommunikation?  Hur mycket har egentligen Svenska Akademien att säga till om?

 

#språkbråk är en föreläsande föreställning. Det betyder att du får en blandning av föredrag, spokenword och stand up. Detta är för dig som använder dig av språk. Är du lärare, copywriter, politiker, predikant, kulturarrangör, skribent, bibliotekarie eller brevbärare så är detta något för dig. Är du något annat så är Språkbråk definitivt något för dig. Oavsett om du är nyfiken på språkets utveckling eller om du tillhör den språkkonservativa skaran, så är detta en scenshow, poesiläsning, föreläsning, föreställning, vanföreställning, kalladetvaduvill – För Dig.

Vill du boka #språkbråk eller har några frågor om det så når du mig här.

Eller en lite kändare version om du hellre vill ha det: