Nu har jag börjat mucka gräl igen!

Nu kommer jag ut i landet och muckar gräl. Först ut var Culture Camp i Floda 16/8. Det var en mycket lagom uppvärmning där jag fick jobba upp lågan, ilskan och aggressionerna. Självklart under så artiga former som möjligt, typ.

Dessutom ges en längre föreställning på Kulturhuset Fyren i Kungsbacka 3/9.
Klicka här för att läsa mer och hitta dit. 

Språkbråk
En mycket muntlig text om språkbruk, skrivregler och ordanarki.

Matiss Silins
Matiss Silins foto: Michaela Åberg

Matiss Silins har stått på scener över hela Sverige som estradpoet, föreläsare och Spokenwordpedagog. Han är en av veteranerna när det gäller svensk poetry slam och har varit med sedan förra millenniet.
För några år sedan skrev han den uppmärksammade dikten Spraaket. Den utvecklades och blev Språkbråken föreställning och ett språkligt manifest. Nu har det kompletterats med bl.a. en språklig självbiografi, en uppgörelse med rättstavningen och ett försvarstal för fula ord.

Det är en föreställning med skruvade, analyserande och lätt vansinniga texter om människor som försöker nå fram till varandra trots språket.

”Jag har skrivit krönikor, dikter, manus, bloggar och komihåglappar med illröd text på ilsket gula postitlappar så länge jag kan minnas. Jag har alltid gjort det på mitt sätt med budskapet i fokus och skrivreglerna i bakgrunden.”

/Matiss Silins