#språkbråk

Språk är konsten att flytta bilder mellan hjärnor.

Jag skrev en dikt som heter ”Spraaket”. Den utvecklades och blev föreläsningen #språkbråk. Stand up, föredrag och poesi blandas när vi får bekanta oss med vår gemensamma språkliga bakgrund och språkets eventuella framtid. Det är underhållande undervisning s.k. infotainment full av humor, poesi, hårda fakta, spekulationer, spokenword och starka åsikter.

Under en energisk timma  ska vi hinna med en crash course i västgötska, fruktansvärt snabb språkhistoria samt en kärleksfull utskällning av språkpoliser. Dessutom pratar jag om vilket under det är att vi kan kommunicera trots språket och vad ett hallon i en rulltrappa har med saken att göra. #språkbråk är en föreläsning om språkets uppgift och utveckling. Vi utreder vad som har hänt med kommunikation genom tiden. Vad har ny informationsteknik gjort med språkreglerna och hur viktiga är de egentligen? Kan ditt sätt att använda språket faktiskt stå i vägen för din kommunikation?

 #språkbråk är en föreläsande föreställning. Det betyder att du får en blandning av föredrag, spokenword och stand up. Detta är för dig som använder dig av språk. Är du lärare, copywriter, politiker, predikant, kulturarrangör, skribent, bibliotekarie eller brevbärare så är detta något för dig. Är du något annat så är #språkbråk definitivt något för dig. Oavsett om du är nyfiken på språkets utveckling eller om du tillhör den språkkonservativa skaran, så är detta en scenshow, poesiläsning, föreläsning, föreställning, vanföreställning, kalladetvaduvill – för dig.
Ges även som distansföreställning via olika digitala plattformar.

För frågor eller bokning:
Telefon: 0737 292055
E-post: matiss@ordkanon.se

Och så den urgamla versionen av Spraaket från Talang 2011 som satte igång allt.