Om Matiss

 

Sveriges första spoken word-pedagog.

Matiss Silins (uttal: Mattis Silinsch) är scenpoet, föreläsare och Sveriges första spoken word-pedagog.

Min historia

1997 ställde jag mig på Borås Stadsteaters lilla scen för att tillsammans med min gymnasieklass läsa mina dikter på den populära programpunkten ”Fredagslyriken”. Efter det var resan igång och nu två decennier senare är den muntliga litteraturen mitt heltidsjobb.

1999 tävlade jag för första gången i poetry slam och har sedan dess tagit silver och brons i SM. Jag har även arrangerat Svenska mästerskap såväl som grand prix-tävlingar i poetry slam och coachat SM-lag till pallplats samt verkat som eMCee (konferencier) på hundratals poesitävlingar.

2007 höll jag mina första workshops i spoken word och 2008 startade jag Ordkanon, Sveriges första och största förmedling för scenpoesi och spoken word. Nu, 2021, är vi verksamma i hela Sverige med ett nätverk på cirka 40 professionella poeter, författare, artister och pedagoger.

Dessutom uppträder jag med föredrag, poesi och stand up om språket, bl.a. i den ständigt aktuella föreställningen #språkbråk.

Vad jag gör

Ovanstående betyder att jag är väldigt bra på exakt tre saker. Varken fler eller färre. Du kan boka mig för att göra någon av dessa tre saker.

1. Snacka. Du bokar mig som föreläsare, poet eller konferencier. Mina specialiteter är språkliga volter, skeva synvinklar, retoriska tjuvnyp och besk humor.

2. Skriva. Du kan beställa text direkt från mig. Under tre decennium har jag ständigt behövt skriva nytt material och finna nya vägar i skrivandet. Beställ en dikt, poesivideo eller krönika direkt från mig.

3. Undervisa om att skriva och snacka. Som Sveriges första spoken word-pedagog har jag sedan 2008 hållit tusentals kurser, workshops och föreläsningar kring skrivande, språk och om att våga tala. Du bokar mig för föreläsningar och annan utbildning.

För frågor eller bokning:
Telefon: 0737 292055
E-post: matiss@ordkanon.se

Du kan även kontakta mig på sociala medier. Följ mig på
instagram och facebook för snabbare uppdatering.