Att finna sig själv.

Det har tagit tid för mig att komma hit. För dig också? Välkommen!

Nu har jag hemsida, youtubeprofil, twitterkonto och, ta mig tusan, en yrkestitel. Den fick jag skapa själv. Jag har stått på scen och läst mina egna texter i över 15 år. Jag har arbetat med uppträdanden och workshop för mitt eget företag i snart fem år. Jag har fram till nu inte haft ett vettigt namn på vad jag faktiskt är. Poet? Spokenwordartist? Estradpoet? Stand Up Komiker? Spokenwordpoet? Workshopledare? Stand Up Poet? Föreläsare? Spokenwordworkshoppoet?

En polare garvade åt mina stamningar när jag skulle förklara för en gemensam bekant vad jag jobbade med. ”Kan jag bara få bryta in här. Jag är sjuksköterska. Så, nu är jag klar. Du kan fortsätta monologen nu Matiss”.

Jag har varit avundsjuk på alla som bara kan säga lärare, personlig assistent, båtbyggare, undersköterska, kallskänka eller cirkusartist. Jag ska citera mig själv. ”Söker du mig? Då letar vi efter samma person.” Efter timmar av att ha kollat och klippt bland mitt material för att luska reda på vad den där Matiss sysslar med egentligen tycks jag kommit något steg närmare att finna mig själv.

Tillåt mig presentera Matiss Silins: Spokenwordpedagog. Kort och konsist, men efter år av begreppsförvirring vill jag nog även ha en undertitel: Språkbråkare. Hur lätt som helst kommer jag inte göra det för mig.